Fietsen Cevennen, fietsroutes

Fietsen Cevennen, fietsroutes

Fietsen Cevennen

Een genot. Zonder al te veel moeite zijn rustige wegen met een goed wegdek te vinden. Variatie van lichte bergop en vals plat tot cols met 900 hoogtemeters. Door op de routes te klikken, klapt een toelichting open en kun je linken naar een kaart en hoogte profiel van de fietsroutes. Met de download knop kun je de route in GPX format downloaden.

Een ronde, dwars door Rochessadoule, met een gematigde klim over de Col de Trellis en de Col des Brousses. Niet te zwaar, lekkere opwarmer.

Totale lengte 24,01 km

Kaart van de route

Niet al te lange en zware ronde. Lekker om op te warmen of aan de omgeving te wennen. Kan goed gecombineerd worden met Chambon Plus. Mooi rustig stuk door het bos met een korte klim en dan afdalen naar Besseges.

Totale lengte 31,86 km

Mogelijkheid om een lus toe te voegen

Totale lengte 43,02 km

Kaart van de routes

Niet al te lange wel pittige ronde. De klim na de Barrage kent steile stukken van 15% of meer. Deze klim zit ook in de route Chambon Plus. Is ook te combineren met de route Aujac, Bonnevaux of Besseges-Malbosc. Mooie, goed overzichtelijke afdaling naar Besseges.

Totale lengte 36,32 km

Kaart van de route

Rit met als hoogte punt een steil klimmetje naar het gehucht Le Mazel. Prachtige rustige klim, voorzichtig met afdalen. Er ligt hier vaak grint op de weg.

Totale lengte 40,27 km

Variatie:

Totale lengte 40,17

Kaart van de routes

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis direct naar de glooiende vlakken van de Ardeche. Niet te zwaar, leuk vanwege het veranderende karakter van het landschap.

Totale lengte 40,78 km

Mogelijkheid voor een extra lus

Totale lengte 59,21 km

Kaart van de routes

Een ronde, met een prachtige klim uit Chambon. Rustige weg met twee stukken van 15% of meer. Mooie afdaling vanuit Tarabias naar Besseges.

Totale lengte 40,86 km

Mogelijkheid voor een extra lus.

Totale lengte 47,35 km

Kaart van de routes

Vanuit Mas Bernadis gaat het via Besseges en een prachtige klim door het bos, naar het kasteel Portes. Er zijn 3 mogelijkheden om naar Mas Bernadis terug te rijden respectievelijk 42,99 km, 46,6 km en 49,52 km lang.

Kaart van de routes

Een rit over rustige wegen bergop en de afdaling over een wat drukkere weg. Vooral de klim naar Aujac is zeer pittig. Bergverzetje geen overbodige luxe.

Totale lengte 51,24 km

Kaart van de route

Vanuit Mas Bernadis naar Besseges waar het, via een niet al te drukke weg, bergop gaat. Na de afslag richting Malbosc gaat het door een prachtige bosachtige omgeving met mooie vergezichten richting Les Vans. 5 km voor Les Vans gaat het rechtsaf en na een glooiende afdaling via Gagnieres terug naar Robiac en Mas Bernadis. Geen steile klim in de route maar veel op en af.

Totale lengte 52,16 km

Kaart van de route

Een ronde, met vals plat richting Chateau Cheylard, Aujac. Vandaar via een pittige klim naar Bonnevaux en daarna op een goede weg door een bossige omgeving terug naar Besseges en Mas Bernadis.

Totale lengte 59,84 km

Door de route andersom te rijden wordt de klim naar Bonnevaux een tikje zwaarder. Totaal 7 km klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9 %.


Kaart van deze routes

Prachtige rit met vooral veel vals plat. De weg naar Les Vans voert via een bos naar een plateau met prachtig uitzicht. De weg terug via Malbosc gaat vooral door prachtige bossen, met vaak weinig verkeer. Niet te zwaar, langs veel mooie plekken.

Totale lengte 64,78 km

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis gaat het met vals plat naar Genolhac. Daar begint de col met een steil stuk. Bovenop is een kleine omweg te maken naar de ” Mas de la Barque”, waar een terras is om uit te blazen. De afdaling gaat via Villefort en op weg naar Mas Bernadis zijn nog wat venijnige klimmen te nemen. Een pittige tocht.

Totale lengte 105,39 km, 

Kaart van de route

Pittige rit. Een rustig begin naar Les Vans over een weg met veel vals plat en daardoor genoeg mogelijkheid om te genieten van het uitzicht. Verder gaat het op en af door de bossen. Door de variatie een mooie rit, maar vooral niet te onderschatten.

Totale lengte 110,15 km

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis over de glooiende vlakken van de Ardeche, naar de rivier met dezelfde naam. Groot stuk gaat langs de Ardeche, met mooi uitzicht. Pittige tocht, niet geschikt voor het hoogseizoen. De omgeving is behoorlijk toeristisch en de weg navenant druk bevolkt.

Totale lengte 133,82 km

Kaart van de route

Prachtige rit met niet teveel hoogteverschil maar met veel hoogtemeters, dit samen met de afstand maakt deze rit erg zwaar. Voor degenen met een goede conditie valt er onderweg toch nog het een ander te genieten. De zuidkant van de Cevennen hebben ook hun karakteristieke dorpjes en prachtige uitzichtpunten.

Totale lengte 146,77 km

Kaart van de route

De zwaarste rit van onze verzameling. Prachtig door het hart van de Cevennen, over bergen waar in maart vaak nog 1 meter sneeuw ligt. De bekende plekken van de Cevennen zoals de Pont de Montvert worden aangedaan. Deze rit vraagt om een goede conditie om er ook nog van te kunnen genieten.

Totale lengte 147,32 km

Kaart van de route

Fietsen Cevennen
Fietsen Cevennen
Fietsen Cevennen

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS