Fietsen Cevennen, fietsroutes

Fietsroutes

Fietsen in de Cevennen

Een genot. Zonder al te veel moeite zijn rustige wegen met een goed wegdek te vinden. Variatie van lichte bergop en vals plat tot cols met 900 hoogtemeters. Door op de routes te klikken, klapt een toelichting open en kun je linken naar een kaart van de fietsroutes. GPS gegevens zijn direct te downloaden in verschillende formaten.

Een ronde, dwars door Rochessadoule, met een gematigde klim over de Col de Trellis en de Col des Brousses. Niet te zwaar, lekkere opwarmer.

Totale lengte 23 km, Maximaal hoogteverschil 259 m, Totaal hoogtemeters 516 m. 

Kaart van de route

 

Niet al te lange en zware ronde. Lekker om op te warmen of aan de omgeving te wennen. Kan goed gecombineerd worden met Chambon Plus. Mooi rustig stuk door het bos met een korte klim en dan afdalen naar Besseges.

Totale lengte 32 km, Maximaal hoogteverschil 167 m, Totaal hoogtemeters 451 m. 

Kaart van de route

Niet al te lange wel pittige ronde. De klim na de Barrage kent steile stukken van 15% of meer. Deze klim zit ook in de route Chambon Plus. Is ook te combineren met de route Aujac, Bonnevaux of Besseges-Malbosc. Mooie, goed overzichtelijke afdaling naar Besseges.

Totale lengte 36 km, Maximaal hoogteverschil 325 m, Totaal hoogtemeters 756 m. 

Kaart van de route

Een ronde, met een prachtige klim uit Chambon. Rustige weg met twee stukken van 15% of meer. Mooie afdaling vanuit Tarabias naar Besseges.

Totale lengte 40 km, Maximaal hoogteverschil 326 m, Totaal hoogtemeters 803 m. 

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis direct naar de glooiende vlakken van de Ardeche. Niet te zwaar, leuk vanwege het veranderende karakter van het landschap.

Totale lengte 40 km, Maximaal hoogteverschil 185 m, Totaal hoogtemeters 542 m.

 Kaart van de route

Een afwisselende route. Een klein deel gaat over de grote weg, maar het overgrote deel gaat over rustige wegen door bossen. Een variatie op de route “Chavagnac”. Vooral de toevoeging van het stuk naar Banne is heel apart. Een stuk van 4 kilometer door een bizar landschap van rotsen, met een prachtig uitzicht. Banne is een leuk dorp waar je op het dorpsplein lekker op en terras kunt zitten om uit te blazen en voor te bereiden op dat wat nog komen gaat.

Totale lengte 44 km, Maximaal hoogteverschil 188 m, Totaal hoogtemeters 683 m.

Kaart van de route

Vanuit Mas Bernadis gaat het via Besseges en een prachtige klim door het bos, naar het kasteel Portes. Via een goed overzichtelijke afdaling over de grote weg naar beneden. Via een lus over de Mercoriol gaat het naar Saint Florent sur Auzonnet en via de Col des Brousses naar Mas Bernadis. Vooral mooie route, met toch een aantal venijnige klimmetjes.

Totale lengte 46 km, Maximaal hoogteverschil 455 m, Totaal hoogtemeters 1036 m. 

Kaart van de route

Een ronde, met een prachtige klim uit Chambon. Rustige weg met twee stukken van 15% of meer. Mooie afdaling vanuit Tarabias naar Besseges. De extra lus voert via een pittige klim na de barrage van Senechas weer terug naar Besseges.

Totale lengte 46 km, Maximaal hoogteverschil 340 m, Totaal hoogtemeters 1125 m. 

Kaart van de route

Vanuit Mas Bernadis naar Besseges waar het, via een niet al te drukke weg, bergop gaat. Na de afslag richting Malbosc gaat het door een prachtige bosachtige omgeving met mooie vergezichten richting Les Vans. 5 km voor Les Vans gaat het rechtsaf en na een glooiende afdaling via Gagnieres terug naar Robiac en Mas Bernadis. Geen steile klim in de route maar veel op en af.

Totale lengte 52 km, Maximaal hoogteverschil 358 m, Totaal hoogtemeters 1000 m. 

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis direct naar de glooiende vlakken van de Ardeche. Niet te zwaar, leuk vanwege het veranderende karakter van het landschap.De extra voert na een pittige klim door het nog authentieke dorpje Banne.

Totale lengte 58 km, Maximaal hoogteverschil 252 m, Totaal hoogtemeters 947 m. 

Kaart van de route

Een ronde, met vals plat richting Chateau Cheylard, Aujac. Vandaar via een pittige klim naar Bonnevaux en daarna op een goede weg door een bossige omgeving terug naar Besseges en Mas Bernadis.

Totale lengte 58 km, Maximaal hoogteverschil 610 m, Totaal hoogtemeters 1464 m. 

Kaart van de route

Door de route andersom te rijden wordt de klim naar Bonnevaux een tikje zwaarder. Totaal 7 km klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9 %. De lengte en hoogtemeters zijn praktisch gelijk. 

Kaart van deze route

Prachtige rit met vooral veel vals plat. De weg naar Les Vans voert via een bos naar een plateau met prachtig uitzicht. De weg terug via Malbosc gaat vooral door prachtige bossen, met vaak weinig verkeer. Niet te zwaar, langs veel mooie plekken.

Totale lengte 63 km, Maximaal hoogteverschil 371 m, Totaal hoogtemeters 1208 m. 

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis gaat het met vals plat naar Genolhac. Daar begint de col met een steil stuk. Bovenop is een kleine omweg te maken naar de ” Mas de la Barque”, waar een terras is om uit te blazen. De afdaling gaat via Villefort en op weg naar Mas Bernadis zijn nog wat venijnige klimmen te nemen. Een pittige tocht.

Totale lengte 102 km, Maximaal hoogteverschil 1325 m, Totaal hoogtemeters 2656 m. 

Kaart van de route

Pittige rit. Een rustig begin naar Les Vans over een weg met veel vals plat en daardoor genoeg mogelijkheid om te genieten van het uitzicht. Verder gaat het op en af door de bossen. Door de variatie een mooie rit, maar vooral niet te onderschatten

Totale lengte 107 km, Maximaal hoogteverschil 724 m, Totaal hoogtemeters 2549 m. 

Kaart van de route

Vanuit de heuvel/bergachtige omgeving van Mas Bernadis over de glooiende vlakken van de Ardeche, naar de rivier met dezelfde naam. Groot stuk gaat langs de Ardeche, met mooi uitzicht. Pittige tocht, niet geschikt voor het hoogseizoen. De omgeving is behoorlijk toeristisch en de weg navenant druk bevolkt.

Totale lengte 132 km, Maximaal hoogteverschil 297 m, Totaal hoogtemeters 1911 m. 

Kaart van de route

Prachtige rit met niet teveel hoogteverschil maar met veel hoogtemeters, dit samen met de afstand maakt deze rit erg zwaar. Voor degenen met een goede conditie valt er onderweg toch nog het een ander te genieten. De zuidkant van de Cevennen hebben ook hun karakteristieke dorpjes en prachtige uitzichtpunten.

Totale lengte 142 km, Maximaal hoogteverschil 793 m, Totaal hoogtemeters 3723 m. 

Kaart van de route

De zwaarste rit van onze verzameling. Prachtig door het hart van de Cevennen, over bergen waar in maart vaak nog 1 meter sneeuw ligt. De bekende plekken van de Cevennen zoals de Pont de Montvert worden aangedaan. Deze rit vraagt om een goede conditie om er ook nog van te kunnen genieten.

Totale lengte 144 km, Maximaal hoogteverschil 1396 m, Totaal hoogtemeters 3491 m. 

Kaart van de route

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Heb je alles kunnen vinden ?

Als je  nog een vraag hebt