Wandelen Cevennen, wandelroutes

Wandelroutes

Wandelen in de Cevennen

een genot. Zonder al te veel moeite zijn rustige goed uitgezette routes te vinden. Variatie van licht bergop tot fors bergop. Door op de routes te klikken, klapt een toelichting open en kun je linken naar een kaart van de wandelroutes. GPS gegevens zijn direct te downloaden in verschillende formaten.

Vanuit Mas Bernadis

Door ons gebruikt als uitlaat rondje voor onze hond Ryan. Licht heuvelop, gedeeltelijk over een wandelpad. Heb je geen hond dan is dit een lekkere wandeling voor na het avondeten.

Totale lengte 3,2 km, Maximaal hoogteverschil 84 m, Totaal hoogtemeters 86 m. Kaart van de route

Ook een uitlaat rondje voor onze hond Ryan. Gaat licht omhoog over een bospad en leent zich ook goed voor een wandeling na het avond eten.

Totale lengte 3,2 km, Maximaal hoogteverschil 84 m, Totaal hoogtemeters 62 m. 

Kaart van de route

 

Voor een uitlaat rondje voor een hond is dit wellicht iets te veel van het goede. Maar voor een hond die graag veel loopt en snuffelt is dit een echte traktatie. Zit wel een flink stukje bergop in waar je vooral bij nat weer goed moet uitkijken.

Totale lengte 5,6 km, Maximaal hoogteverschil 84 m, Totaal hoogtemeters 140 m. 

Kaart van de route

Wandeling vanuit Mas Bernadis langs het avonturenpark “le Grand Bois” en via Les Brousses weer terug. Deels beschut en vanwege de lengte is dit ook op het midden van de warme zomerdag goed te doen.

Totale lengte 5 km, Maximaal hoogteverschil 103 m, Totaal hoogtemeters 158 m. 

Kaart van de route

Een middellange wandeling vanuit Mas Bernadis, door bossen naar en door Robiac en weer terug. Met name de klim terug naar Mas Bernadis kent weinig schaduw. Beter om dit vroeg op de dag te lopen.

Totale lengte 6 km, Maximaal hoogteverschil 123 m, Totaal hoogtemeters 208 m. 

Kaart van de route

Een middellange wandeling vanuit Mas Bernadis, door bossen achterlangs onze buurman de Mas Blanc en weer terug naar Mas Bernadis. De wandeling loopt over een zonbeschenen pad en je moet de schaduw opzoeken. Daarom minder geschikt om midden op de dag te lopen.

Totale lengte 6 km, Maximaal hoogteverschil 202 m, Totaal hoogtemeters 244 m. 

Kaart van de route

Een prachtige wandeling, die start vanuit Mas Bernadis. Prachtige vergezichten, maar om die te bereiken moet er stevig geklommen worden. Niet geschikt om in de zomer, in de middag, te lopen. Ook niet echt aan te raden voor minder ervaren of beter gezegd minder getrainde wandelaars.

Totale lengte 11 km, Maximaal hoogteverschil 483 m, Totaal hoogtemeters 873 m. 

Kaart van de route

Een flinke wandeling. Vanuit Mas Bernadis gaat het langs de grenzen van het dorp Gammal en na een lang bospad gaat het over de Col des Brousses. Daarna gaat het achter onze buren, de Mas Blanc, langs om na een uitzicht van verre op Mas Bernadis terug te keren. Omdat deze wandeling veel over bospaden gaat, is er bijna altijd schaduw te vinden en hoef je deze wandeling niet per sé vroeg in de dag te doen.

Totale lengte 12 km, Maximaal hoogteverschil 252 m, Totaal hoogtemeters 408 m. 

Kaart van de route

In de nabije omgeving

Vanuit Mas Bernadis, via de D904 langs Saint Bres en Saint Paul Le Jeune. Afslaan richting Les Vans via de D901. Afslaan richting Casteljau via de D252. Je passeert  een aantal parkeerplaatsen en vanaf de derde parkeerplaats, Parking de Lestong begint deze wandeling. De wandeling voert je voor een gedeelte bovenlangs de Gorge de Chassezac, met een prachtig uitzicht naar beneden. Het pad loopt over stenen die soms wel glad zijn met soms wat spleten tussen de stenen. Goed te doen, maar je moet wel goed kijken waar je je voeten neerzet. Niet geschikt voor de jongere kinderen, onder de 12 jaar. Na de wandeling kun je nog langs in Les Vans of Naves, gezellige dorpjes. Als je in Les Vans de borden Besseges volgt, rijdt je binnendoor over een prachtige weg terug naar Mas Bernadis.

Totale lengte 3,7 km, Maximaal hoogteverschil 50 m, Totaal hoogtemeters 55 m. 

Kaart van de route

Een wandeling vol historie. Begin en einde ligt in Meyrannes, 5 km van Mas Bernadis. De wandeling is goed uitgezet en een 17tal bordjes geven onderweg de nodige informatie. Op de weg terug loop je over een bospad en loop je tegen een trap aan die omhoog gaat. Het is verstandig deze trap omhoog te lopen, zo wordt je teruggevoerd naar het beginpunt van de wandeling.

Totale lengte 4,6 km, Maximaal hoogteverschil 150 m, Totaal hoogtemeters 490 m. 

Kaart van de route

Een mooie wandeling vanuit Chambon. Historisch gebied, waar het in de 19e eeuw nog bruiste van de mijnbouw activiteiten. Vele ruines en gangen zijn de getuigen van die tijd. Aan het eind volgt een botanische verrassing: vele bomen en struiken worden door middel van bordjes nader beschreven.

Totale lengte 5,5 km, Maximaal hoogteverschil 173 m. 

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling. Begin en einde ligt in Banne, een prachtig plaatsje in het zuiden van de Ardeche. De wandeling is redelijk goed uitgezet. Direct nadat je vanaf het kerkhof naar beneden gaat, zie je zowel een markering naar links als rechtdoor. Het verschil ligt alleen of je de route met de klok mee of tegen de klok in loopt. Linksaf is wat ons betreft wat mooier. Een aandachtspunt krijg je zodra je op een grote weg uitkomt. Hier is de markering wat onduidelijk. Je moet hier oversteken en voor het huis aan de overkant langslopen over een smal houten bruggetje.

Totale lengte 6,6 km, Maximaal hoogteverschil 141 m, Totaal hoogtemeters 790 m. 

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling die grotendeels door bossen voert. Mooie vergezichten. De route valt deels samen met een Grande Randonnée, met rode markeringen. Attentie voor het moment dat de routes uit elkaar gaan, anders kom je een heel eind verder uit.

Totale lengte 7,4 km, Maximaal hoogteverschil 223 m, Totaal hoogtemeters 806 m. 

Kaart van de route

Een prachtige wandeling, die start vanuit La Begude, ongeveer een 25 minuten met de auto vanaf Mas Bernadis. Prachtige vergezichten, vooral vanuit de Chapelle de Saint Saturnin. Niet al te lastig qua klimmen. Wel een aantal plekken waar je langs diepten loopt, daar is het oppassen geblazen

Totale lengte 9 km, Maximaal hoogteverschil 240 m, Totaal hoogtemeters 745 m. 

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling rondom Moliere sur Ceze, een dorp wat na het sluiten van de mijnen een wat verlaten indruk maakt. Het pad gaat richting het kasteel van Montalet flink omhoog. Vanaf het kasteel gaat het op en af over begaanbare paden en dan weer over bospaden geleidelijk weer naar beneden richting Moliere sur Ceze. De wandeling is goed te doen als je een redelijke conditie hebt

Totale lengte 9,7 km, Maximaal hoogteverschil 275 m, Totaal hoogtemeters 283 m. 

Kaart van de route

 

Een mooie wandeling rondom Besseges. Omhoog gaat, soms vrij steil, tussen de bomen en struiken door. Omlaag gaat het voor een groot deel door dennenbossen. Op een rustige zondagochtend krijg je het idee dat je alleen op de wereld bent. Inderdaad niet vreemd dat het beroemde boek “Alleen op de wereld” zich deels in deze omgeving afspeelt.

Totale lengte 10,2 km, Maximaal hoogteverschil 291 m, Totaal hoogtemeters 891 m. 

Kaart van de route

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Heb je alles kunnen vinden ?

Als je  nog een vraag hebt