Wandelen Cevennen, wandelroutes

Wandelen Cevennen,
wandelroutes

Wandelen Cevennen

een genot. Zonder al te veel moeite zijn rustige goed uitgezette routes te vinden. Variatie van licht bergop tot fors bergop. Door op de routes te klikken, klapt een toelichting open en kun je linken naar een kaart en hoogteprofiel van de wandelroute. GPX gegevens zijn direct te downloaden via de download knop.

Vanuit Mas Bernadis

Door ons gebruikt als uitlaat rondje voor onze hond Ryan. Licht heuvelop, gedeeltelijk over een wandelpad. Heb je geen hond dan is dit een lekkere wandeling voor na het avondeten.

Totale lengte 3,4 km

Kaart van de route

Ook een uitlaat rondje voor onze hond Ryan. Gaat licht omhoog over een bospad en leent zich ook goed voor een wandeling na het avond eten.

Totale lengte 3,4 km

Kaart van de route

Voor een uitlaat rondje voor een hond is dit wellicht iets te veel van het goede. Maar voor een hond die graag veel loopt en snuffelt is dit een echte traktatie. Zit wel een flink stukje bergop in waar je vooral bij nat weer goed moet uitkijken.

Totale lengte 5,7 km, 

Kaart van de route

Wandeling vanuit Mas Bernadis langs het avonturenpark “le Grand Bois” en via Les Brousses weer terug. Deels beschut en vanwege de lengte is dit ook op het midden van de warme zomerdag goed te doen.

Totale lengte 5,1 km

Kaart van de route

Een middellange wandeling vanuit Mas Bernadis, door bossen naar en door Robiac en weer terug. Met name de klim terug naar Mas Bernadis kent weinig schaduw. Beter om dit vroeg op de dag te lopen.

Totale lengte 6,7 km

Kaart van de route

Een middellange wandeling vanuit Mas Bernadis, door bossen achterlangs onze buurman de Mas Blanc en weer terug naar Mas Bernadis. De wandeling loopt over een zonbeschenen pad en je moet de schaduw opzoeken. Daarom minder geschikt om midden op de dag te lopen.

Totale lengte 6 km

Kaart van de route

Een prachtige wandeling, die start vanuit Mas Bernadis. Prachtige vergezichten, maar om die te bereiken moet er stevig geklommen worden. Niet geschikt om in de zomer, in de middag, te lopen. Ook niet echt aan te raden voor minder ervaren of beter gezegd minder getrainde wandelaars.

Totale lengte 11,6 km

Kaart van de route

Een flinke wandeling. Vanuit Mas Bernadis gaat het langs de grenzen van het dorp Gammal en na een lang bospad gaat het over de Col des Brousses. Daarna gaat het achter onze buren, de Mas Blanc, langs om na een uitzicht van verre op Mas Bernadis terug te keren. Omdat deze wandeling veel over bospaden gaat, is er bijna altijd schaduw te vinden en hoef je deze wandeling niet per sé vroeg in de dag te doen.

Totale lengte 13,5 km

Kaart van de route

In de nabije omgeving

Vanuit Mas Bernadis, via de D904 langs Saint Bres en Saint Paul Le Jeune. Afslaan richting Les Vans via de D901. Afslaan richting Casteljau via de D252. Je passeert  een aantal parkeerplaatsen en vanaf de derde parkeerplaats, Parking de Lestong begint deze wandeling. De wandeling voert je voor een gedeelte bovenlangs de Gorge de Chassezac, met een prachtig uitzicht naar beneden. Het pad loopt over stenen die soms wel glad zijn met soms wat spleten tussen de stenen. Goed te doen, maar je moet wel goed kijken waar je je voeten neerzet. Niet geschikt voor de jongere kinderen, onder de 12 jaar. Na de wandeling kun je nog langs in Les Vans of Naves, gezellige dorpjes. Als je in Les Vans de borden Besseges volgt, rijdt je binnendoor over een prachtige weg terug naar Mas Bernadis.

Totale lengte 3,7 km 

Kaart van de route

Een wandeling vol historie. Begin en einde ligt in Meyrannes, 5 km van Mas Bernadis. De wandeling is goed uitgezet en een 17tal bordjes geven onderweg de nodige informatie. Op de weg terug loop je over een bospad en loop je tegen een trap aan die omhoog gaat. Het is verstandig deze trap omhoog te lopen, zo wordt je teruggevoerd naar het beginpunt van de wandeling.

Totale lengte 4,9 km 

Kaart van de route

Een mooie wandeling vanuit Chambon. Historisch gebied, waar het in de 19e eeuw nog bruiste van de mijnbouw activiteiten. Vele ruines en gangen zijn de getuigen van die tijd. Aan het eind volgt een botanische verrassing: vele bomen en struiken worden door middel van bordjes nader beschreven.

Totale lengte 5,7 km

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling. Begin en einde ligt in Banne, een prachtig plaatsje in het zuiden van de Ardeche. De wandeling is redelijk goed uitgezet. Direct nadat je vanaf het kerkhof naar beneden gaat, zie je zowel een markering naar links als rechtdoor. Het verschil ligt alleen of je de route met de klok mee of tegen de klok in loopt. Linksaf is wat ons betreft wat mooier. Een aandachtspunt krijg je zodra je op een grote weg uitkomt. Hier is de markering wat onduidelijk. Je moet hier oversteken en voor het huis aan de overkant langslopen over een smal houten bruggetje.

Totale lengte 7,2 km

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling die grotendeels door bossen voert. Mooie vergezichten. De route valt deels samen met een Grande Randonnée, met rode markeringen. Attentie voor het moment dat de routes uit elkaar gaan, anders kom je een heel eind verder uit.

Totale lengte 8,1 km

Kaart van de route

Een prachtige wandeling, die start vanuit La Begude, ongeveer een 25 minuten met de auto vanaf Mas Bernadis. Prachtige vergezichten, vooral vanuit de Chapelle de Saint Saturnin. Niet al te lastig qua klimmen. Wel een aantal plekken waar je langs diepten loopt, daar is het oppassen geblazen

Totale lengte 9,4 km

Kaart van de route

Een afwisselende wandeling rondom Moliere sur Ceze, een dorp wat na het sluiten van de mijnen een wat verlaten indruk maakt. Het pad gaat richting het kasteel van Montalet flink omhoog. Vanaf het kasteel gaat het op en af over begaanbare paden en dan weer over bospaden geleidelijk weer naar beneden richting Moliere sur Ceze. De wandeling is goed te doen als je een redelijke conditie hebt

Totale lengte 9,8 km

Kaart van de route

 

Een mooie wandeling rondom Besseges. Omhoog gaat, soms vrij steil, tussen de bomen en struiken door. Omlaag gaat het voor een groot deel door dennenbossen. Op een rustige zondagochtend krijg je het idee dat je alleen op de wereld bent. Inderdaad niet vreemd dat het beroemde boek “Alleen op de wereld” zich deels in deze omgeving afspeelt.

Totale lengte 10,8 km 

Kaart van de route

wandelen cevennen
wandelen cevennen
wandelen cevennen

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS