Catastrofe ? Dat bepalen wij wel

molieres

Catastrofe ? Dat bepalen wij wel

Met een bijbelse frequentie zorgen de weergoden hier voor speciaal weer. Het werd ons lang geleden al eens voorspeld: eens in de 7 jaar komt er een moment dat er heel veel regen valt. En in de afgelopen 11 jaar hebben wij het twee keer meegemaakt, met inderdaad een tussenpoos van 7 jaar. Er valt dan echt veel regen en alles wat op de berghellingen valt, verzamelt zich in de valleien en kan daar voor problemen zorgen. Wij wonen halverwege een heuvels, dus wij zien een hoop voorbij stromen. Echt last hebben we er niet van. De laatste keer bleef het beperkt tot het terug scheppen van grind, wat door het langsstromende water van het grindpad was weggevoerd. De volgende dag liepen we in het zonnetje naar beneden om te zien dat er daar bomen ontworteld waren en wat stenen waren verplaatst. Onze bakker in Molière sur Ceze had het zwaarder. Ze hadden net een jaar geleden hun bakkerij gerenoveerd en de binnenstromende modder had een hoop van de nieuwe apparatuur onherstelbaar beschadigd. In de mairie werd een tafel beschikbaar gesteld en door brood van bevriende bakkers te verkopen konden ze nog iets verdienen. Het was een trieste aanblik. Van deze verkoop kon de hele familie onmogelijk lang het hoofd boven water houden. En tot onze verbazing ging dit maanden zo door. De bakkersvrouw vertelde dat de verzekering niet wilde uitkeren voordat de calamiteit door de autoriteiten was beoordeeld. Als de autoriteiten concludeerden dat de gebeurtenis inderdaad een catastrofe was, werd de schade vergoed. En ook hier draaien ambtelijke molens niet zo snel als je zou willen. Het was niet moeilijk om met de bakker mee te voelen. Heb je een mooi bedrijf opgebouwd en wordt je door het noodlot getroffen, dan weigert de verzekering uit te keren.
“Catastrofe zegt u ? Nou dat bepalen wij wel”

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Heb je alles kunnen vinden ?

Als je  nog een vraag hebt