Een Franse Huisarts

Stetho

Een Franse huisarts

Toen ik voor het eerst belde met de huisartsen praktijk om te informeren of er nog plek voor ons was, werd de telefoon opgenomen door een alleraardigste vrouw.We babbelden 5 minuten over koetjes en kalfjes en de conclusie was dat er in de praktijk nog ruimte voor ons was. “In ieder geval is de assistente erg aardig” dacht ik nog. Toen we voor ons eerste bezoek de praktijk inliepen, waren er slechts twee deuren zichtbaar. De wachtkamer en een andere ruimte die wel de kamer van de huisarts moest zijn. Ik vroeg me nog even af waar de assistente zat. Het werd al snel duidelijk dat die er niet was. Alle patiënten werden door één vrouw uit de wachtkamer gehaald en ook weer uitgeleide gedaan. De intonatie van haar stem was niet die van een assistente, maar van iemand die “in charge” was. Toen het onze beurt was stonden we voor het eerst oog-in-oog met onze huisarts. Er stond een gebronsde vrouw voor ons op 10cm hoge hakken, gekleed in een modieuze rok. Om iedere vinger een ring en om haar hals hingen minimaal 2 colliers. Geen ordinaire opeenstapeling van goud, maar een smaakvolle combinatie van sieraden. Ze had, wat de Fransen zo mooi zeggen, “volk op het balkon staan“ en ze vond dat ze dit niet hoefde te verbergen gezien het enorme decolleté van haar blouse. Langzaam kauwde ze op een stuk kauwgom terwijl ze zich voorstelde. Eenmaal in haar kamer werd snel duidelijk dat schijn bedriegt. Ze stelde snel en geroutineerd vragen en de diagnose was snel gesteld. Toen de telefoon ging dacht ik nog heel even dat ze zou zeggen dat ze bezig was en later zou terugbellen. Maar zo werkte dat niet want in alle rust werd het telefoongesprek afgehandeld, zoals ze dat maanden geleden ook met mijn telefoontje moet hebben gedaan. Direct na het telefoontje pakte ze de draad weer op en schreef een recept voor wat geneesmiddelen uit en direct daarna volgde de factuur, die meteen contant voldaan diende te worden. En toen stonden we, enigszins beduusd, weer buiten. Het direct voldoen van een artsenhonorarium alsof je een brood koopt was voor ons wat vreemd, maar vooral de verschijning van de huisarts was iets heel anders. Ze voldeed helemaal niet aan ons in Nederland gevormde verwachtingspatroon, gewend als we waren aan artsen in vooral makkelijk zittende, niet altijd charmante, kleding. We realiseerden direct dat ons verwachtingspatroon wat verfransing kon gebruiken. Waarschijnlijk noem je dit integratie, dacht ik nog op weg naar huis.

Vorige

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS