Een Franse Nederlander

kar

Een Franse Nederlander

De vakantie van Luca liep ten einde. En het werd weer tijd voor het jaarlijkse ritueel van de aankoop van schoolspullen.Anders dan wij in Nederland gewend zijn, dien je als kind alles wat je nodig zou kunnen hebben aan schrijfwaar en papier zelf mee te nemen. De school zorgt voor een boodschappenlijst, met belachelijk aandoende details. In plaats van een passer, dien je een “Maped super stop” aan te schaffen, ook een passer. Gewoon tekenpapier moet 26 bij 32 cm zijn, een standaard velletje A4 voldoet niet. Als vreemdeling, zo voel je je na 5 jaar toch nog, probeer je maar zo goed mogelijk de voorgeschreven lijst te volgen. Dat maakt simpel schoolspullen kopen tot een ritueel. De grootste supermarkt de we kennen, bezoeken we praktisch 1 keer per jaar. Inderdaad, ten tijde van het nieuwe schooljaar. De zomerstellingen met duikbrillen en opblaaskrokodillen hebben dan plaats gemaakt voor eindeloze stellingen met pennen en papier. En daar sta je dan met een lijst in de hand te zoeken naar de spullen die aan de exacte omschrijving voldoen. Elk jaar weer zorgt dit voor een gevoel dat je Nederlander in Frankrijk bent. Ook dit jaar liep ik weer met het boodschappen karretje, sukkelig, achter vrouw en zoon aan die de juiste spullen zochten. Ineens zag ik in mijn ooghoek een man en vrouw aankomen. Het waren duidelijk mensen van hier, te horen aan hun zware Cevenolse accent. Maar de man liep net zo sukkelig achter zijn karretje als ik, zijn vrouw volgend die met een lijst in de hand op zoek was naar de juiste spullen. Ik keek de man een ogenblik recht in de ogen en we begonnen op hetzelfde moment te grijnzen. Een instant grijns van herkenning en sympathie van twee sukkels die elkaar in hun sukkelige situatie herkenden. Het gaf niet direct het gevoel dat ik een Fransman onder de Fransen was, maar toch zeker wel een gevoel van een Franse Nederlander.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS