Heer in het verkeer

helm

Een heer in het verkeer

Op een gegeven moment had voetbal afgedaan als sport voor Luca. Fietsen dat leek hem wel wat. Dus de in onbruik geraakt racefiets van Cora op maat gemaakt en we konden op pad. Door de heuvelachtige omgeving had Luca als jongetje nog niet zo goed leren fietsen als een nederlandse leeftijdsgenoot. Als kleine jongen miste hij de kracht om tegen de heuvels op te rijden en daarom kwam hij nooit ver. In het begin was alles nog wat onwennig en reed hij licht slingerend over de weg. Dat ging al heel snel een stuk beter, maar afdalen dan bleef nog wel erg eng. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om, nadat de top van een berg na veel gezwoeg bereikt was, remmend af te dalen. Voordat de afdaling begon, spraken we af waar ik zou wachten en weg waren we. Daar kreeg ik spijt van. Nadat ik de Col des Brousses was afgedaald wachtte ik op Luca vlak voor de weg die naar Mas Bernadis voert. Het begon wel erg lang te duren en op een gegeven moment werd het me te lang en begon ik de Col des Brousses weer op te rijden. Het was zwoegen en niet alleen vanwege de klim maar nog veel meer door de gedachten die door mijn hoofd spookten. ‘Hij zal toch niet gevallen zijn en in de kreukels in de berm liggen’ en ‘Hopelijk heeft hij een lekke band en zie ik hem zo staan’. Dit ging nog even zo door totdat er me een auto tegemoet kwam. In een flits ving ik een glimp van Luca op, die in de bijrijdersstoel zat. Aan de achterkant van de auto stak een wiel uit de deels dichtgeklapte achterbak. Opgelucht keerde ik de fiets weer om en reed naar beneden. Op de weg naar Mas Bernadis kwam de auto me weer tegemoet. De bestuurder stak zijn hand op als groet, maar stopte niet. Ik kon alleen mijn hand op te steken als groet terug terwijl ik hem graag had willen bedanken. Hij had zonder nadenken en niet bevreesd voor beschadiging van zijn auto, de fiets ingeladen en samen met het beteuterde jongetje naar huis gebracht. En vond dit blijkbaar zo gewoon dat hij niet op een bedankje rekende. Eenmaal op Mas Bernadis had Luca zich laten vertroetelen door zijn geschrokken moeder. Met een verbandje op de schaafwond op zijn knie en met een lekker stuk koek was het leed snel geleden.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS