Je suis Gobillot

gobillot2

Je suis Gobillot

Regels en hiërarchie, twee woorden die door veel mensen met Duitsers worden geassocieerd. De Fransen kunnen er ook wat van. Tijdens de werkweek van de laatste klas van het college verbleven 3 jongens bij een gastgezin. Twee van hen hadden de andere mishandeld en vernederd. Daarna hadden ze, zoals dat tegenwoordig gaat, beelden daarvan op sociale media gezet. Pas toen klasgenoten, inmiddels al lang weer terug in Frankrijk, deze beelden gezien hadden kwam de bal aan het rollen. De directeur van de school, monsieur Gobillot, hoorde hiervan en nam contact op met de ouders van het slachtoffer. Toen hem duidelijk werd wat er was gebeurd, vergezelde hij de ouders naar de gendarmerie om aangifte te doen. De goede gang van zaken zou je denken, maar nee dus. Een paar weken nadien bleek dat het hoofd van de school was geschorst. Hij had de onvergeeflijke fout gemaakt om de hiërarchie te passeren. Hij had het bestuur moeten informeren en de vervolgstappen niet op eigen houtje mogen nemen. De twee jongens waren inmiddels tot een paar jaar jeugddetentie veroordeeld, dus de stap van de directeur leek hiermee alleen maar des te correcter. Verzet kwam ook op: ouders protesteerden en leraren staakten. Licht overdreven denken wij wel eens dat de Fransen net zo vertrouwd zijn met staken als met wijn en stokbrood. Bij onenigheid gaat meteen de ‘kont tegen de krib’ en wordt er gestaakt. Met een misplaatst gevoel voor drama werd de kreet ten tijde van de aanslag op Charlie Hebdo geleend en gebruikt voor deze situatie die in geen enkele verhouding staat tot wat er destijds in Parijs is gebeurd. Maar al de protesten en stakingen hadden geen enkel effect. Enkele weken later bleek de directeur ontslagen en volgden er nog enkele protesten en stakingen. Maar nadat de zaak voor de rechtbank in Nîmes was voorgekomen en waarschijnlijk de ontslagvergoeding was geregeld, kon de directeur van zijn pensioen gaan genieten. En alle stof daalde weer neer.

Volgende

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS