La Chasse

zwijn

La Chasse

In de periode augustus tot en met maart is het vooral op woensdag en in het week-end uitkijken geblazen. Dat zijn de favoriete dagen om op jacht te gaan.Jagen is hier praktisch een grondrecht. In Nederland heeft jagen vooral nog een geur van adel en oud geld en is het zeker niet iets voor de “gewone man”. Dat ligt hier eerder andersom. Iedereen jaagt. Je ziet jongens van 16 met een geweer, die door hun vader ingewijd worden in de geheimen van de jacht. De keren dat je groepen jagers ziet, lijkt het snel op een hengstenbal. Lekker jagen met de mannen en na afloop een biertje of twee en de dag is weer geslaagd. Een vader van Luca’s voetbalmaatjes jaagt ook en heeft al eens geopperd dat ik eigenlijk ook zou moeten jagen om hier echt te landen. Nu hebben we al eens met smaak een zwijnebout verorberd die onze jagende buurman ons had gegeven. Dat zou ons toch moeten overhalen om deze stap in onze integratie te zetten. Ook omdat we het direct kunnen merken aan grasveldjes rondom Mas Bernadis, als de jagers minder fanatiek te keer gaan. De veldjes, die je met geduldig maaien tot mooie stukjes groene weide hebt kunnen omvormen, worden door de zwijnen in één nacht omgetoverd tot een omgeploegd stuk wildernis. Aan de andere kant hebben we ook meer dan eens de methodiek van de jagers ervaren. Met honden worden de zwijnen opgejaagd richting de plek waar jagers klaar staan om de angstig aanstormende zwijnen neer te schieten. Dit strookt niet helemaal met het romantisch idee van de jacht als de langdurige strijd tussen mens en dier, waar de mens de strijd wint door geduld, kennis van de sporen en het gedrag van hun prooi. Deze manier van executeren, brengt je snel op andere gedachten. Misschien zijn we als verstedelijkten ver afgeraakt van de natuur, maar deze manier van jagen als stap in onze integratie laten wij maar voor wat zij is.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS