La grande bouffe

mitrailette2

La grande bouffe

Bij Fransen of Frankrijk wordt al direct een associatie gelegd met lekker en goed eten. Dit klopt niet altijd (meer). Een kiloknaller slager heb ik hier nog nooit gezien, maar supermarkten bieden vlees wel in kiloknaller pakketten aan. En een blik in de boodschappenkar van Franse medewinkelenden, laat zien dat ook menige Fransman zich aan vet en makkelijk eten waagt. De Fransen hebben de gewoonte om gebruiken uit het buitenland met een Frans sausje te overgieten. Een Frans sausje maakt de buitenlandse gewoonte schijnbaar beter verteerbaar. Resto rapide is het franse equivalent van snackbar of fastfood en inderdaad met dat franse sausje klinkt dat toch beter. Het moet gezegd, ze hebben ook echt hun eigen snacks bedacht die snel en makkelijk te bereiden zijn. En waar kun je dat nu beter ontdekken dan bij een voetbalclub. In mijn jeugd heb ik het overgrote deel van ons soort fastfood: frikadellen speciaal, broodjes kroket en patat, gegeten in de voetbal kantines. Op een voetbaltoernooi hier, wordt steevast de franse versie van een hotdog in grote aantallen verkocht. Een flink stuk stokbrood wordt overlangs doorgesneden. En daarna belegd met een grote schep patat en hierboven een merguez of gewoon worstje. Afgemaakt met een paar strepen mayonaise. Er zijn mensen die zo’n broodje laag voor laag opeten. Eerst het worstje, dan de patat om te eindigen met het stuk brood, slap geworden van het frituurvet wat in de tijd uit de patat is gelekt. Er zijn er ook die dit stuk brood goed fijnknijpen, zodat het net in hun wijd opengesperde mond past en met overvolle mond kauwend, wordt het broodje verwerkt. Het broodje mag dan wel anders van samenstelling zijn, maar het franse sausje kan niet voorkomen dat de aanblik exact hetzelfde is als die van een Amerikaan die een mega hamburger aanvalt.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS