La grande bouffe

mitrailette2

La grande bouffe

Bij Fransen of Frankrijk wordt al direct een associatie gelegd met lekker en goed eten. Dit klopt niet altijd (meer). Een kiloknaller slager heb ik hier nog nooit gezien, maar supermarkten bieden vlees wel in kiloknaller pakketten aan. En een blik in de boodschappenkar van Franse medewinkelenden, laat zien dat ook menige Fransman zich aan vet en makkelijk eten waagt. De Fransen hebben de gewoonte om gebruiken uit het buitenland met een Frans sausje te overgieten. Een Frans sausje maakt de buitenlandse gewoonte schijnbaar beter verteerbaar. Resto rapide is het franse equivalent van snackbar of fastfood en inderdaad met dat franse sausje klinkt dat toch beter. Het moet gezegd, ze hebben ook echt hun eigen snacks bedacht die snel en makkelijk te bereiden zijn. En waar kun je dat nu beter ontdekken dan bij een voetbalclub. In mijn jeugd heb ik het overgrote deel van ons soort fastfood: frikadellen speciaal, broodjes kroket en patat, gegeten in de voetbal kantines. Op een voetbaltoernooi hier, wordt steevast de franse versie van een hotdog in grote aantallen verkocht. Een flink stuk stokbrood wordt overlangs doorgesneden. En daarna belegd met een grote schep patat en hierboven een merguez of gewoon worstje. Afgemaakt met een paar strepen mayonaise. Er zijn mensen die zo’n broodje laag voor laag opeten. Eerst het worstje, dan de patat om te eindigen met het stuk brood, slap geworden van het frituurvet wat in de tijd uit de patat is gelekt. Er zijn er ook die dit stuk brood goed fijnknijpen, zodat het net in hun wijd opengesperde mond past en met overvolle mond kauwend, wordt het broodje verwerkt. Het broodje mag dan wel anders van samenstelling zijn, maar het franse sausje kan niet voorkomen dat de aanblik exact hetzelfde is als die van een Amerikaan die een mega hamburger aanvalt.

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Heb je alles kunnen vinden ?

Als je  nog een vraag hebt