Laurent Blanc, wie is dat ?

LaurentBlanc2

Laurent Blanc, wie is dat ?

Clubvoetbal voor de jeugd is in Zuid Frankrijk ook heel wat anders dan wat wij in koudere streken gewend zijn. Iedere speler komt in zijn voetbaltenue aan voor de wedstrijd of de training en vertrekt weer naar huis in zijn voetbaltenue. Hoewel er 1 a 2 douches in de kleedkamers zijn, maakt niemand er gebruik van. Toernooien hebben ook een eigen karakter. Het is uiteraard voor de spelers bedoeld, maar de grote opgebouwde bartafels in de buitenlucht worden voornamelijk bevolkt door ouders die oude vrienden en bekenden tegenkomen en daar een glas mee drinken. Als je ziet dat er ook een hele fles whisky op de prijslijst staat, begrijp je dat het er hier gezellig aan toe kan gaan. En soms een beetje te gezellig. Het was voor Luca het leukst om samen met zijn teamgenoten, in door de gemeente beschikbaar gestelde gloednieuwe busjes, naar de toernooien en terug te rijden. Dat hebben wij na één toernooi snel beperkt tot alleen de heenreis. We hadden enkele van de chauffeurs, in elkaar gezakt, in een dugout zien hangen. De warmte, de alcohol en waarschijnlijk de combinatie van beide was hen teveel geworden. Het leek ons beter dat hij met ons meereed naar huis.
In Rousson wordt het “Tournoi Laurent Blanc” georganiseerd. In mijn verre geheugen herinner ik me Laurent Blanc als voetballer en trainer, maar een levendige herinnering is het niet. Hij is in de buurt van Rousson opgegroeid, vandaar dat het toernooi zijn naam draagt. Traditioneel worden er op het toernooi van Rousson elftalfotos gemaakt, die door vele ouders of grootouders worden gekocht. Op een van de toernooien ging er steeds een lange man met een bril bij ieder team staan. Een hele opgave als er aan het toernooi een kleine dertig teams meedoen. Als de man zich bij het clubhuis vertoonde, werden vele vaders weer de kleine jongen die ze ooit waren en dromden samen zodat de man geen kant meer op kon. “Wie is die man” vroeg Cora in alle onschuld aan de vader van een teamgenoot van Luca. Ze kreeg een merkwaardige blik terug, een mengeling van ‘neem je me nou in de maling’ en ‘voel jij je wel helemaal lekker’. “C’est Laurent Blanc”, schreeuwde hij bijna en liep hoofdschuddend weg. Vol onbegrip dat iemand niet wist wie Laurent Blanc is. Eenmaal thuis gekomen kwamen we er via Internet achter dat Laurent Blanc de Franse bondscoach was en gespeeld had bij Barcelona. Voor een voetballiefhebber betekent dat heel wat, maar zo diep zaten wij blijkbaar niet in het Franse voetbal.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS