Omgeving

Mas Bernadis ligt aan de rand van het Parc National des Cevennes, een van de grootste en tegelijk minst bevolkte natuurlijke gebieden van Frankrijk. Het is een ruig landschap met veel in het wild levende dieren. De Cevennen maken deel uit van de regions “Gard” en “Lozere” en dat maakt dat dit gebied een aanbod heeft voor elk wat wils: bergland, kust, steden en dorpen met een lange historie.

 
Sunset_Cevennes

De Cevennen

Een paradijs voor wandelaars, fietser of liefhebbers van natuur, rust en stilte. Met als hoogte punten Mont Lozere en Mont Aigoual waar het zomers makkelijk 15 graden kouder is dan in een dal als bij Saint Enimie aan de Tarn. Bergweiden en een schilderachtig tussen de heuvels gelegen dorp als Pont de Montvert geven het afwisselende karakter van de Cevennen aan. Mont Aigoual, met 1567 meter, het hoogste punt van de Cevennen biedt plaats aan een metereologisch station. Dichterbij Mas Bernadis (ca 40 kilometer) ligt de Col du pre de la Dame, een berg van bijna 1500 meter. Zomers is dit een waar paradijs voor wandelaars en fietsers die een beetje hoogteverschil niet schuwen. Het merendeel van de wandelingen zijn goed gemarkeerd en op de fietsroutes is het, zelfs hartje zomer, vaak rustig. Als de beloning in de vorm van een adembenemend uitzicht zich presenteert is de fikse inspanning weer gauw vergeten.

De Gard

Een departement met een ongekende verscheidenheid. Van Mont Aigoual het hoogste punt van de Cevennen, via de beroemde Pont du Gard, tot aan het zand van de Mediterranee: Een verzameling van adembenemende plekken, groene bossen, wilde dorre gebieden, heuvels, bergen, meren, rivieren en een natuurlijke kustlijn. Een ongekend divers landschap waar veel te zien is. Omdat er per jaar 300 zonnedagen worden geteld, is de kans klein dat het weer een spelbreker is. Deze streek biedt een verscheidenheid aan regionale producten: van de overbekende wijn, olijfolie tot aan de “Riz de Camargue”. Het is ook een streek met karakteristieke festiviteiten (Fetes Votive) rond paarden en stieren.

Pontdugard_blue
montpellier

Bezienswaardigheden

Genoeg bezienswaardigheden om iedere dag iets te zien. De Romeinen hadden al een zwak voor dit gebied, ze hebben ten minste veel moois achtergelaten. De Pont du Gard (met recht geplaatst op de World Heritage lijst van Unesco) en de Arena van Nimes zijn hier twee sprekende voorbeelden van. De grotten van Cocaliere, de gezellige lokale markten waar lokale “producteurs” hun waren direct verkopen maken het erg makkelijk om een uitstapje te plannen. Uiteraard zijn de kastelen van Brésis, Aujac, Portes en Allegre waar onze appartementen de naam aan danken, een bezoek waard. In kleine stadjes als Banne, Lussan, Rochegude of Naves vindt je nog plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Wil je iets meer reuring dan zijn steden als Avignon, Montpellier of Nimes, waar een echte mediterrane sfeer hangt, goed te berijden.

Kijk vast wat de omgeving te bieden heeft

Kijk vast wat je kunt doen

Fietsroutes

Lengte van 30 tot 130 km
Ontdek meer

Wandelroutes

Veel keuze qua lengte en zwaarte
Ontdek meer

Andere activiteiten

Voor jong en oud
Ontdek meer

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS