Vragen

Vragen &

Meer over ons

Veel gestelde vragen

Klik op een vraag voor het antwoord

Hier vindt je de beschikbaarheid van onze gites. Wij verhuren in principe alleen per week, van zaterdag op zaterdag. In het voor en naseizoen kunnen we hier van afwijken.

Via ons boekingsformulier kun je al de benodigde gegevens invullen. Per kerende mail (als je ’s avonds laat het formulier invult, de volgende ochtend) ontvang je dan een officiële bevestiging met alle administratieve details.

Tijdens het boeken heb je de keuze om on-line (iDEAL, Bancontact of Credit Card) of via een bankoverschrijving te betalen. Hier ter plaatse kun je contant betalen of met een Credit Card.

Als je uiterlijk 2 dagen voor de aankomstdatum doorgeeft wat je zaterdag graag in je gite zou willen hebben, voor de eerste levensbehoeften, dan kopen wij dat in. De kosten worden op de uiteindelijke factuur meegenomen en de prijzen van de artikelen zijn de prijzen die wij ervoor hebben betaald. Wij maken hier geen cent winst op. Het is niet de bedoeling dat hiermee alle boodschappen voor de hele vakantie worden opgegeven. 

Hier, Waar ligt Mas Bernadis,  kun je zien in welk deel van Frankrijk de Cevennen en Mas Bernadis liggen. Op deze pagina staat ook een routebeschrijving. Wil je liever met de eigen navigator rijden dan zijn dit onze GPS coordinaten: 44.2634209 N en 4.1248627 E. We adviseren wel, om in onze nabije omgeving, niet te veel op de routeplanner te vertrouwen. 9 van de 10 routeplanners zien paden waar je ternauwernood kunt lopen, als een weg waar je met een auto kunt rijden. De Routebeschrijving op onze site voorkomt dit soort problemen.

Bij ons is dat helaas niet mogelijk. In Saint Ambroix (op 10 minuten rijden), kan dat wel. Terwijl je op een terras van een kop koffie geniet, kun je je auto laten opladen.

Kinderen zijn van harte welkom op Mas Bernadis. Voor de kleinste kinderen kun je gratis een babybedje, kinderstoel of kinderbadje van ons lenen. We kunnen ook een “poedelbadje” opzetten, als het zwembad nog te diep is. Een menselijk animatieteam om de kinderen te vermaken hebben we niet. Deze taak wordt waargenomen door vlinders, sprinkhanen en hagedissen die ze zonder veel moeite kunnen vinden. De ruimte op ons terrein en daarbuiten vragen om ontdekkingstochten. Het zwembad en de vele plekken waar je in natuurlijk water kunt zwemmen maken het het beeld compleet. Voor specifieke uitjes kun je hier kijken.

Nee, dat is niet mogelijk. Het genot wat een roker beleeft aan de sigaret vinden wij niet opwegen tegen de hinder die een niet-roker hiervan ondervindt. 

Honden zijn welkom op Mas Bernadis. We vragen wel om de hond aangelijnd te houden op ons terrein. Buiten het terrein kun je de hond vrij laten lopen. Er zijn verschillende wandelingen in de buurt die voor iedere hond fantastisch zijn. In ieder geval gaat dit op voor onze eigen hond, Ryan, een Border Collie. Voor andere huisdieren hebben wij helaas geen plaats.

Nee, daar kun je zelf voor kiezen. We koken op dinsdag en vrijdag een 3 gangen menu en op woensdag kun je een vers gebakken Pizza, met beleg naar keuze, in ons Restaurant ophalen. De avond van te voren hangt er een menu voor de volgende dag. Op basis van dit menu kun je inschrijven voor het diner.

Wil je meer dan 3 dagen bij ons eten, neem dan contact met ons op.

Nee, dat is niet mogelijk. Wij vinden het voor andere gasten geen genot om op hun terras in  de baklucht van een BBQ te zitten.

Heel dichtbij. Je kunt iedere avond een broodbestelling voor de volgende ochtend opgeven. Deze bestelling kun je dan de volgende ochtend bij ons ophalen.

In de Céze en wat andere ‘zijbeekjes’ kun je zwemmen en van rotsen afspringen. Je hebt keuze meerdere plekken. Dichtbij Mas Bernadis heb je de keuze uit twee rustige plekken,  beide op zo’n 20 minuten van Mas Bernadis en een drukkere plek, waar je ook iets kunt eten op zo’n 25 minuten.
In het Meer van Villefort kun je ook zwemmen. Villefort ligt wat hoger en daarom is het water lekker koel, vooral hartje zomer komt dat mooi uit. Villefort ligt op een uurtje van Mas Bernadis, maar omdat de weg rechtstreeks door de Cevennen voert, met op vele plekken een prachtig vergezicht, is deze autorit geen straf.
In Zee kun je ook zwemmen. Dat is wel 2 uur rijden, aan de andere kant is dat goed te combineren met een uitstapje naar Montpellier, een prachtige stad.

Vanuit Mas Bernadis is het ongeveer 5 kilometer rijden naar Besseges. Hier is één supermarkt met een prima sortering. Wil je een ruimere keuze dan kun je naar Saint Ambroix, ongeveer 12 kilometer van Mas Bernadis. Hier liggen ca. 4 supermarkten met een ruimere keuze. In de grotere supermarkten zijn biologische en dieet producten (zonder koemelk, zonder gluten) verkrijgbaar. Supermarkten zijn in de regel iedere dag open. Op zondag tot 12:30 en andere dagen tot 19:30. Vraag het bij twijfel even bij ons na, openingstijden kunnen veranderen.

In Nîmes, Avignon en Montpellier hangt een typisch mediterrane sfeer. Het zonnige weer, terrassen waar je iets kunt eten en/of drinken en leuke winkels. Specifiek vindt je in:
Nimes: een prachtige romeinse Arena , het Maison Carre en nog veel meer.
Avignon: Het palais du Pape, de overbekende Pont d’Avignon en in de zomermaanden is er een straatfestival met veel muziek en toneel.
Montpellier: Een prachtige, gratis, dierentuin. De Zee is ligt op een paar kilometer van Montpellier.

Saint Ambroix: een middeleeuws dorp. Vanaf de Dugas, een heuvel in het midden van het dorp, heb je een prachtig uitzicht. Op 13 en 14 juli is er een middeleeuws feest, Volo Biou, wat wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk.
Naves: Een dorp vlakbij Les Vans, met autovrije straten en een echte eigen sfeer.
Rochegude: Een dorp vlakbij Saint Ambroix met ook een eigen sfeer. Veel kruip-door-sluip-door straatjes

  • Op dinsdag is er markt in Saint Ambroix, ca 20 minuten rijden van Mas Bernadis.
  • Op woensdag en zaterdag is er markt in Uzes, ca 60 minuten rijden van Mas Bernadis.
  • Op donderdag is er markt in Besseges, ca 10 minuten rijden van Mas Bernadis.
  • Op vrijdag is er markt in Barjac, ca 30 minuten rijden van Mas Bernadis.
  • Op zaterdag zijn er markten in Grande Combe en Les Vans, beide ca 45 minuten rijden van Mas Bernadis.

In april en mei is de temperatuur overdag meestal lekker, de zon kan lekker schijnen, maar er kan ook wel eens een buitje vallen. 30 graden in april is geen uitzondering maar geen zekerheid. Hier zie je de gemiddelde dag en nacht temperatuur en de gemiddelde uren zon en mm regen.Vragen 1

In juni, juli en augustus is het bij ons echt zomers weer. Warm met veel zon. De spaarzame bui die valt beperkt zich meestal tot maximaal een paar uur. En na de regen volgt vrijwel direct weer zon. Hier zie je de gemiddelde dag en nacht temperatuur en de gemiddelde uren zon en mm regen.

Vragen 2

In september en oktober is lekker nazomer weer. De zon is zeker nog ruim aanwezig, maar de kans op een bui is met name aan het eind van deze periode, de laatsteweken van oktober, wel groter. Hier zie je de gemiddelde dag en nacht temperatuur en de gemiddelde uren zon en mm regen.

Vragen 3

Staat je vraag er niet bij ?

Aarzel dan niet en neem contact met ons op

Vragen 4
Vragen 5
Vragen 6

Meer over ons

Vragen 7
John
Vragen 8
Cora
Vragen 9
Luca

Op 26 april 2007 reden wij voor het eerst het terrein van Mas Bernadis op en we waren allebei op slag verliefd op deze prachtige plek, in de rust van de natuur. Onze zoon, Luca, was toen net 4 jaar oud en rende meteen achter een wegschietende hagedis aan en wij keken elkaar eens aan. De beslissing was al genomen: we wilden ons oude leven in Nederland vol vergaderingen, drukte en files, inruilen voor een onbekend nieuw leven in Frankrijk. Dit was de plek waar we onze droom konden gaan realiseren. Zonder enige ervaring met horeca en grootschalige verbouwingen maar met veel goede moed en goede wil, gingen we van start. De wens om een kleinschalig uniek vakantiedomein als familie, zonder personeel, te runnen is uitgekomen. En wat nog belangrijker is, we hebben er allemaal nog veel plezier in. Onze liefde voor de unieke lokatie en de unieke Mas uit 1850 is gebleven. We hebben inmiddels deze liefde met gasten kunnen delen en het is geen onbeantwoorde liefde gebleken. Iedereen die ook eens van deze unieke locatie, ons restaurant en eigen bier wil genieten is van harte welkom !

John, Cora en Luca

Zin in een heerlijke vakantie ?

In de rust van de natuur, die in Zuid-Frankrijk nog te vinden is ?

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS