What’s in a name

cartevitale2

What's in a name

De kiem is gelegd tijdens mijn eerste aanraking met het Franse sociale systeem. Toen ik ons bedrijf inschreef, werd me om legitimatie gevraagd. Mijn paspoort werd met verwonderde irritatie bekeken. C’est quoi ça ? (vrij vertaald: wat is dat nou weer ?) zei de beambte en wees met een vies gezicht op mijn twee voornamen. Ik begon de Nederlandse gewoonte van roep en doopnamen uit te leggen, maar de beambte wachtte mijn uitleg niet af. Ze haalde de schouders op en begon verder te typen. Een paar dagen later ontving ik mijn eerste officiële stuk en zag ik wat de beambte er van had gemaakt. Ze had de eerste doopnaam genomen en een spelfout gemaakt. Vanaf nu ging ik hier officieel als Mulder, Jolannes door het leven. Nou ja er zijn ergere dingen, dacht ik nog.
Tijdens de jaren die volgden hebben we de Franse bureaucratie ervan overtuigd, dat wij blijvertjes waren. Ineens werd ons het aanvraagformulier voor een Carte Vitale gestuurd. Een Carte Vitale is een plastic kaartje waardoor je vooruitbetaalde ziektekosten sneller terug gestort krijgt en medicijnen direct zonder bijbetaling bij de apotheek kunt ophalen. Niet alleen een handig ding, maar meer nog een bewijs dat je enigszins verfranst bent en geen complete vreemdeling. Ik had al die jaren al geprobeerd een Carte Vitale te krijgen, vanwege het gemak maar vooral omdat dit bevestigde dat wij hier echt ons thuis hadden gevonden. Als je bij een bezoek aan een apotheek, laboratoire of arts aangaf dat je geen Carte Vitale had, kreeg je wel eens een blik terug van: “ah, u bent geen Fransman.Ik dacht al wat praat u raar, maar nu weet ik het zeker.” De aanvraag kwam snel terug, immers de aanvrager Mulder, Jolannes had een kopie van een paspoort van Mulder, Johannes toegevoegd en dat was “pas juste”. Na een lang telefoongesprek werd me verteld dat ik de fout moest corrigeren door een brief naar de officiële instanties te sturen. Een brief, een aanvraagformulier en twee weken later lag er een brief met het logo van “Carte Vitale” in de brievenbus. Het plastic kaartje was te voelen door de envelop heen. Er zat inderdaad een kaartje in op naam van: Mulder, Jolannnes. Ok dacht ik nog, gewend geraakt aan mijn nieuwe naam. Ik heb mijn best gedaan, als ik zo door het officiële leven moet gaan is het mij best.
Bij de eerste de beste gelegenheid liet ik het kaartje, trots omdat het na al de moeite was gelukt, aan onze huisarts zien. Mijn serieus uitgesproken gevoel:“om maar met een beroemde landgenoot van u te spreken, ik heb een Carte Vitale dus ik besta in Frankrijk”, vatte ze op als een grap waar ze wel om kon lachen. En achteraf was dat ook de beste manier om er tegenaan te kijken.

Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG), de Privacy verklaring van:
Mas Bernadis
Les Bois
30160 Robiac Rochessadoule
Frankrijk
+33(0)466604287
masbernadis@gmail.com

Met welke persoonlijke gegevens gaan wij om:
e-mail adres, (mobiel)telefoonnummer, NAW gegevens (Naam, Adres, Woonplaats).

Wat doen wij met persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en (mobiele)telefoonnummers worden gebruikt om met (mogelijke) gasten te communiceren. NAW gegevens worden vermeld op de uiteindelijke factuur.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens:
e-mail adressen en telefoonnummers worden alleen bewaard als je bij ons hebt geboekt. Zij worden bewaard tot het eind van het jaar waarin je bij ons hebt verbleven.
Naam en adres gegevens, die vermeld moeten worden op onze facturen, worden 10 jaar bewaard. In overeenstemming met de Franse Wetgeving.
Naam en emailadressen van ontvangers van de nieuwsbrief worden altijd bewaard, tenzij je hebt verzocht om geen nieuwsbrieven meer te ontvangen. In dat geval worden deze persoonlijke gegevens direct gewist.

Delen van persoonlijke gegevens:
Persoonlijke gegevens worden niet gedeeld. Niet met personen, niet met bedrijven.

Algemene beveiliging:
Onze website is beveiligd via het https protocol. (Zie het sloticoon in de URL adresbalk) Deze beveiliging maakt dat alle gegevens op onze contact en boekingsformulieren versleuteld over het Internet verstuurd worden en alleen door ons in een begrijpelijke vorm ontvangen kunnen worden.

Nadat je een boekingsformulier hebt ingevuld ontvang je een boekingsbevesting per email.

De huur
Er zijn géén bijkomende verplichte kosten. In de huurprijs is inbegrepen electriciteit, gas, water, gebruik van ligstoelen en zwembad.
Schoonmaakkosten, beddengoed, boekingskosten en toeristenbelasting zijn ook inbegrepen.
Je kunt bij ons een electrische auto niet opladen. Dit kan echter wel in Saint Ambroix (10 minuten van ons verwijderd)

BBQ
Het is niet mogelijk om bij ons een BBQ (Houtskool, gas of electrisch) te gebruiken

Rookvrij
Het is niet mogelijk om op ons terrein te roken: Het hele terrein van Mas Bernadis (binnen en buiten de gites) is rookvrij

Betaling
Na ontvangst van de boekingsbevestiging verwachten wij 50% van de huursom.
Pas na ontvangst van deze aanbetaling is de reservering definitief.
De resterende 50% dient uiterlijk twee maanden voor je aankomst door ons ontvangen te zijn.
Details omtrent de betaling staan op de boekingsbevestiging vermeld.

Annuleringsvoorwaarden
Indien je tot 2 maanden voor aankomst annuleert, ben je 50% van de huursom verschuldigd.
Annuleer je korter dan 2 maanden voor aankomst, dan bent je de gehele huursom verschuldigd.
Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

De online betalingen die je op onze site opgeeft, worden op het beveiligde platform van Mollie afgewikkeld.

Mollie verwerkt betalingen voor webshops. Mollie is een tussenpersoon; zij zorgen ervoor dat jouw geld veilig van jouw bank naar ons gaat. Omdat zij het betalingsproces uit handen nemen voor ons, zie je Mollie of Stg Mollie Payments op je bankafschrift staan.

Kortingcodes
Tijdens het boeken kun je de volgende kortingcodes gebruiken:

14 Als je minimaal 14 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2,5 %
21 Als je minimaal 21 nachten bij ons verblijft verlenen we een korting van 2 %

Deze korting wordt berekend op totale huurprijs, exclusief extras (Diner, Hond, Handdoeken e.d.)

Facebook
messenger

Whatsapp

e-mail

Contact
formulier

Telefoon

SMS